Υλικά

  • 1,5 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.γλ. κύμινο
  • 4 φλυντζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κουτ.σούπας γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κύμινο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί η κολοκύθα (μπορεί να χρειαστεί μίξερ χειρός) και να ομογενοποιηθεί η σούπα. Σερβίρουμε με μια δόση γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

nostimada.gr