Υλικά

500 γραμ.κιμά
1 αυγό
7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλολαδο

Αυγολέμονο

2 αυγά ολόκληρα
2 λεμόνια ζουμερά τον χυμό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,το κρεμμύδι ,το αλατοπίπερο,το αυγό,,τον μαιντανό,τον δυόσμο,και το ρύζι ,τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί .
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια του νερού νερό ,το βούτυρο και το λάδι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,η σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι,πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στρογγυλά σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι τα περνάμε από το αλεύρι τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό και τα βάζουμε με προσοχή στην σειρά στην κατσαρόλα που πρέπει να βράζει το νερό με το λάδι και βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά κοιτώνταςστο τέλος να μείνει λίγο ζουμί περίπου να τα σκεπάζει .
Βάζουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ τα αυγά ολόκληρα,τον χυμό από τα λεμόνια,και το αλεύρι ,τα χτυπάμε όλα μαζί ,τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και  ρίχνουμε μέσα το μίγμα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα .Βάζουμε για  2 λεπτά την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μία δυό βράσεις και έτοιμο το φαγητό μας .