Yλικά (για 4 άτομα)
20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες στο σώμα (κεφάλια και ουρές μένουν)
2 φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα ή 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 φύλλο δάφνη
1 μάραθο καθαρισμένο και κομμένο πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτεςΓαρίδες flambé με ούζο και μάραθο
2 καυτερές πιπεριές
1 αστεροειδές
5 κ.σ. λάδι
40 ml ούζο
αλάτι, πιπέρι
για το γαρνίρισμα
μερικά πράσινα κλωναράκια από το μάραθο

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και Γαρίδες flambé με ούζο και φινόκιο (μάραθο) 

τη δάφνη για 1 λεπτό χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις καυτερές πιπεριές, το αστεροειδές και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Βάζετε τις φέτες του φινόκιο, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύετε για 3 -5 λεπτά (ανάλογα με τις εστίες σας) ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν παραμένοντας όμως τραγανά. Αφαιρέστε το σκόρδο (αν είναι σκελίδες) και τη δάφνη και αδειάστε το περιεχόμενο σε ζεστά πιάτα ή πιατέλα.
Ανάβοντας το τηγάνι από τις εστίες

Σημείωση: Aν θέλετε το πιάτο πιο spicy, κόψτε τις καυτερές πιπεριές σε κομματάκια.
Ανάβετε τις γαρίδες: Βάζετε στο τηγάνι τις γαρίδες τη μία δίπλα στην άλλη και τις ψήνετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά (μέχρι απλώς να γίνουν opaque). Ρίχνετε το ούζο και το ανάβετε είτε γέρνοντας το τηγάνι προς τη φωτιά της εστίας (αν έχετε υγραέριο) είτε με τον αναπτήρα για τα κεριά αν έχετε μάτια ηλεκτρικά. Πάντα με προσοχή αλλά χωρίς τρόμο. Οι φλόγες θα κρατήσουν λιγότερο από ένα λεπτό και οι γαρίδες είναι έτοιμες.
Σημείωση: Mην μπείτε στον πειρασμό να ψήσετε παραπάνω τις γαρίδες γιατί απλώς θα σκληρύνουν. Πάντα κρατάτε τον εαυτό σας έξω από το τηγάνι. Μην φοβηθείτε αν οι φλόγες φτάσουν κοντά στον απορροφητήρα… έτσι συμβαίνει, είναι φυσιολογικό!

pandespani.com