Υλικά συνταγής

  • 2 βοδινά φιλέτα 
  • 300 γρ. μανιτάρια  κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ποτήρικόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε  ένα μεγάλο και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις φέτες των μανιταριών για 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο, ανακατεύω και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω το μαϊντανό, ανακινώ έντονα το τηγάνι και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζω τα υλικά σε ένα μπολ και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  2. Καθαρίζω το τηγάνι, ρίχνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Βάζω τα φιλέτα  τα αλατοπιπερώνω και τα ψήνω για 2 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά πάντοτε σε δυνατή φωτιά. Αν τα θέλω καλοψημένες, παρατείνω το ψήσιμό τους για άλλα 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μετριάσω λίγο την ένταση της φωτιάς για να μην καούν.
  3. Αφαιρώ τα φιλέτα , τα βάζω σε μια ζεσταμένη πιατέλα και ρίχνω στο τηγάνι το κονιάκ και το κρασί. Ξύνω με μια ξύλινη κουτάλα τον πυθμένα του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν μέσα στο υγρό.
  4. Αλατοπιπερώνω,  μαγειρεύω για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί κάπως η σάλτσα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω, μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  5. Κόβω τα φιλέτα στη μέση, τα μοιράζω σε τέσσερα πιάτα, προσθέτω από πάνω τα μανιτάρια, τα περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.