Υλικά:

Ζύμη για τις κρέπες:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 10 γραμμάρια μαγιά
  • μπαχαρικά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμάρια γαρίδες
  • 4-5 μεγάλα σπαράγγια
  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα πικραλίδα (αγριοράδικο ή ρόκα ή μαρούλι)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές καλαμπόκι
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
  • 3-4 σταγόνες Tabasco (για γεύση)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 7-8 κόκκους πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (για γεύση)
  • 100 ml κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι λευκό
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή λεμόνι

Εκτέλεση:

Για το χυλού της κρέπας:
Στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα  αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Οι κρέπες θέλουν δυνατή φωτιά και αντικολλητικό τηγάνι λαδωμένο με βούτυρο ή με λίγες σταγόνες λάδι.

(Ρίχνουμε στο τηγάνι περίπου μια κουτάλα από τον χυλό, στριφογυρνάμε το τηγάνι να πάει παντού ο χυλός και από τηγανιστεί από τη μία πλευρά τη γυρνάμε να τηγανιστεί και από την άλλη)
Τοποθετήστε τη μία  πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με σελοφάν, αφού έχουν κρυώσει, αλλιώς στεγνώνουν και γίνονται τραγανές.
Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά με το πιπέρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και φλούδα  ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Μετά το βράσιμο τις αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, διαφορετικά, συνεχίζουν να βράζουν .
Στραγγίζουμε καλά το νερό.
Κόβουμε τις γαρίδες, τα αυγά και τα σπαράγγια σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τη σαλάτα (μαρούλι ή ρόκα ή αγριοράδικο) και το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε τις γαρίδες, τα αυγά, τα σπαράγγια, το καρότο, το καλαμπόκι, το μαρούλι και το κρεμμύδι με μαγιονέζα, κέτσαπ και κονιάκ.
Η ποσότητα της μαγιονέζας, κέτσαπ και ταμπάσκο διαφέρει από άτομο σε άτομο, το καθένα χρησιμοποιείται  σύμφωνα με τα γούστομας
Γεμίζουμε τις κρέπες με το  παραπάνω κοκτέιλ .
Σερβίρεται σαν ορεκτικό.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με μια σάλτσα που γίνεται από μαγιονέζα και κέτσαπ ή ψιλοκομμένα μαρούλια .
Ένα ποιοτικό λευκό κρασί, demi-sec θα αναδείξει τις γεύσεις της γαρίδας και των σπαραγγιών.

topsyntages.gr