Υλικά για 12 μινι muffins
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 
2/3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.αλεύρι καλαμποκιού
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια baking powder 
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια λάδι από τις λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα

για την επικάλυψη
100 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μαγιονέζα
1 κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ένα μικρό τηγανάκι το μπέικον για 1-2 λεπτά. Το ρίχνουμε σε χαρτοπετσέτα να φύγουν τα λίπη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγο γάλα ακόμη, το μείγμα πρέπει να είναι όπως ένα λίγο πηχτό μείγμα για κέικ. Προσθέτουμε το μπέικον, τη λιαστή ντομάτα και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιές στις θήκες για mini muffins. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα υλικά της επικάλυψης και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά. Απλώνουμε πάνω στα μαφινάκια και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.

cookandfeed.blogspot.com.