ΥΛΙΚΑ

  • Άχνη ζάχαρη 400 γρ
  • Γάλα 3 κουταλιές σούπας χλιαρό
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 400 γρ λιωμένη
  • Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας λιωμένο
  • Λικέρ μέντας 2 κουταλιές σούπας για χρώμα (προαιρετικά)
  • Φύλλα μέντας φρέσκα 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Εσάνς μέντας 4 σταγόνες
  • Ηλιέλαιο 1/2 κουταλάκι γλυκού

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×25  στρώνουμε λαδόκολλα.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε την μισή σοκολάτα στο ταψί ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα ,το λικέρ και τα  ψιλοκομμένα φύλλα μέντας προαιρετικά, την άχνη ζάχαρη,ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα πηκτό μείγμα και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τις 4 σταγόνες εσάνς μέντας και το ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε καλά.Το στρώνουμε στο ταψί πάνω από την σοκολάτα που έχει κρυώσει, το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά , σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα, κάνουμε οριζόντιες γραμμές με ένα πιρούνι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Όταν σφίξει η σοκολάτα, κόβουμε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια (βρέχοντας το μαχαίρι μας σε καυτό νερό κάθε φορά που κόβουμε) κι απολαμβάνουμε.

* Συντηρούμε στο ψυγείο.