Υλικά

  • 16 παϊδάκια αρνιού ή 8 διπλά
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. τζίντζερ τριμμένο ή 2 κ.γ.
  • 2 κ.γ. εστραγκόν προτιμήστε ξερό
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 4 πατάτες περίπου 500 γρ.
  • 1/2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωνάρι
  • θυμάρι 1 κλωναράκι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 200 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τα παιδάκια
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα παιδάκια, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάρα, σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Στη συνέχεια προθερμάνουμε το φούρνο στο γκριλ, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία και λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου.
Τοποθετούμε τα παιδάκια στη σχάρα και τα ψήνουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τις πατάτες
Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα.
Τις βράζουμε, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια κρυώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις σπάμε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια, με τη φλούδα και τις αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
Αφαιρούμε τα αρωματικά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.