Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 120 ml νερό
  • Αλάτι 1/4 κ.γ. για τα σού και 1/8 κ.γ. για τη σοκολατένια επικάλυψη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • 480 ml. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη για την γέμιση και 360 για τη σοκολατένια επικάλυψη
  • 1 βανίλια για τη γέμιση και 1 για την επικάλυψη
  • 60 ml. γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο

 

Εκτέλεση

Για τα σού:

Βάζουμε το βούτυρο και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να σχηματισθεί μια ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Παίρνουμε 1 κ.σ. απο τη ζύμη και τη ρίχνουμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς, για 17 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σού απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν και να ομοιογενοποιηθούν.

Μόλις κρυώσουν τα σού, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Τα γεμίζουμε με την κρέμα που φτιάξαμε και τα κλείνουμε με τα μισά τους.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το γάλα. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και να λιώσουν σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, αλάτι και βανίλια. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να προκύψει μια σοκολατένια σάλτσα.

Περιχύνουμε τα γεμισμένα σού με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρουμε.