Υλικά για 15 κρέπες

  • 5 αβγά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 350 ml γάλα
  • βούτυρο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 350 γρ. τυριά, τριμμένα (παρμεζάνα, ρεγκάτο, κίτρινο μαλακό τυρί)
  • 1 αβγό, χτυπημένο

Για τον φούρνο

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τις κρέπες αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να επιτύχουμε έναν λείο χυλό. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  2. Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. και τηγανίζουμε τις κρέπες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Γέμιση: Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε κατσαρόλα το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αβγό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  5. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε στρώσεις κρέπας – γέμισης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με κρέπες.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  7. Ψήνουμε για 20 λεπτά.