Υλικά

  • 2 μανταρίνια το ξύσμα τους και το χυμό τους
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα φιλέ ( 3 φλ.τσ.)

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ. με αποσπώμενο πάτο και καλύπτουμε το εσωτερικό του με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, αλάτι, το βούτυρο και το ξύσμα απο τα μανταρίνια. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέτουμε 2 κ.σ. απο το χυμό των μανταρινιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματισθεί η ζύμη.

Παίρνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Φροντίζουμε να καλύψουμε καλά το εσωτερικό του ταψιού με τη ζύμη. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 4 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη, το μέλι και 2 κ.σ. απο το χυμό των μανταρινιών. Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα των υλικών για ακόμη 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το μίγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Σιγοβράζουμε τα υλικά για 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μίγμα να πήζει και να καραμελώνει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατέυουμε ελαφρά το μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε βγάλει απο το ψυγείο και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.

cookbox.gr