• Υλικά
  • 2 μελιτζάνες
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 15 ml. σουσαμέλαιο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • Αλάτι 1/4 κ.γ. για το μίγμα του λαδιού και 1/4 κ.γ. για το μίγμα του αμυγδάλου
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 8 κ.σ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό και πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα που έχουμε επεξεργαστεί μέχρι να γίνουν σκόνη με λίγο αλάτι.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους μισού εκατοστού και τις βουτάμε στο μίγμα με το λάδι. Έπειτα τις βουτάμε στο μίγμα με τα αμύγδαλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Περιχύνουμε τις παναρισμένες μελιτζάνες με το μίγμα λαδιού που έχει περισσέψει ώστε όταν ψηθούν να γίνουν ακόμη πιο τραγανές.

Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά απο τη μια πλεύρα, γυρνάμε τις μελιτζάνες απο την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.

cookbox.gr