• Υλικά
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 40 φέτες μπέικον

         

           Εκτέλεση

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ενα ρηχό ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη.

Παίρνουμε μια φέτα μπέικον και την τυλίγουμε γύρω απο μια ροδέλα κρεμμυδιού. Αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και μια δεύτερη ή κόβουμε αυτή που περισσεύει. Στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Βυθίζουμε την τυλιγμένη ροδέλα στο μίγμα με τα μπαχαρικά. Τοποθετούμε τη ροδέλα στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις ροδέλες.

Βάζουμε το ταψί σε κρύο φούρνο και τον ρυθμίζουμε στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για μισή περίπου ώρα. Γυρίζουμε τις ροδέλες απο την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα το μπέικον και να γίνει τραγανό.