Υλικά

500 γρ τορτελίνια
150 γρ σπανάκι ωμό
100 γρ ξερή μυζήθρα (ή παρμεζάνα τριμμένη)
50-60 γρ καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα καρύδια για 2-3 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το σκόρδο, τα καρύδια, τη μυζήθρα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και τα τρίβουμε όλα μαζί, να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Η ποσότητα της σάλτσας είναι περίπου 500ml. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα τορτελίνια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα και σερβίρουμε.

cookandfeed.blogspot.com