Υλικά

  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml σιρόπι καλαμποκιού
  • 10 κ.σ. φιστίκια αράπικα ανάλατα,χοντροκομμένα
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

         Εκτέλεση

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να καραμελώσουν και να πάρει χρώμα το σιρόπι. Προσθέτουμε τη σόδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Σε αυτό το στάδιο φροντίζουμε να κάνουμε γρήγορες κινήσεις γιατί το μίγμα πήζει γρήγορα.

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί. Σπάμε το μίγμα σε κομμάτια όποιου σχήματος και μεγέθους θέλουμε.