• Υλικά
  • 4 ραπανάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 4 τορτίγιες
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και το χυμό του λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι σε ένα μπόλ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να ψηθεί το αυγό. Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά.

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Παίρνουμε μια τορτίγια και τοποθετούμε πάνω της το 1/4 απο την ποσότητα των φασολιών, το 1/4 των λαχανικών που ανακατέψαμε και το 1/4 του μίγματος απο αυγό και λουκάνικο. Τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

cookbox.gr