Υλικά

  • 6 αγκινάρες μεγάλες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα ψωμιού, τριμμένη, στεγνή
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1,5 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγα λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα ξερά φύλλα. Περνάμε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε νερό που έχουμε βάλει αλάτι και λεμόνι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση που περιέχει την ψίχα ψωμιού, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, 1 αυγό, 1 φλιτζάνι λάδι, πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι από μόνο του είναι αλμυρό.

Παίρνουμε μια μια τις αγκινάρες, κάνουμε γούβα, βάζουμε μέσα τη γέμιση και τις τοποθετούμε με τη σειρά σε κατσαρόλα με κατάλληλο μέγεθος, ώστε να χωρούν ακριβώς οι αγκινάρες και να μην πέσει η γέμιση.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και νερό μέχρι τη μέση (προσοχή να μη σκεπαστούν πλήρως) και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.

Χτυπάμε τα δύο αυγά, ρίχνουμε το λεμόνι, λίγο ζουμί από τις αγκινάρες και περιχύνουμε το φαγητό.

nostimada.gr