Υλικά

  • Ζύμη για πίτσα
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 120 μλ. κρέμα γάλακτος
  • 60 μλ. γάλα
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κρεμμύδι σε φέτες
  • Αλατι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC. Σε ενα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε μέσα την κρέμα και το γάλα. Αρχίζουμε να ανακατέυουμε συνεχώς και όσο περνάει η ώρα η σάλτσα θα γίνεται πιο πηχτή. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Οταν πήξει αρκετά την αποσύρουμε απο την φωτιά. Απλώνουμε πάνω στην ζύμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες και οποιοδήποτε άλλο υλικό θέλουμε.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.

nostimada.gr