Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο

Μείγμα

400 γρ. ψωμί μπαγιάτικο

200 ml ελαιόλαδο

30 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. φιστίκια

50 γρ. φουντούκια

50 γρ. αμύγδαλα σπασμένα

2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο. 

 

Εκτέλεση

Βάζω στο μπλέντερ το ψωμί και το χτυπάω μέχρι να μετατραπεί σε ψίχουλα. Το μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, τις πράσινες ελιές  ψιλοκομμένες,τα  φιστίκια,τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σπασμένα.
Τα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα,το σκόρδο,και τον αγελαδινό βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά. 

Βάζω τα φιλέτα κοτόπουλου  σε ένα ταψί, προσθέτω αλατοπίπερο και καλύπτω κάθε στήθος με μια παχιά στρώση μείγματος.

Ψήνω στον φούρνο, στους 180°C, για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Σερβίρω κατά προτίμηση με 500 γρ. μπρόκολο, βρασμένο και περιχυμένο με λίγο λαδολέμονο