Υλικά:
400 γρμ. κρέμα κάστανο 
150 γρμ. κουβερτούρα
200 γρμ. βούτυρο
200 γρμ. αλεύρι
20 γρμ. ρούμι
200 γρμ. ζάχαρη
4 αυγά

Για τη κρέμα κάστανου

Υλικά για 1 κιλό κρέμας περίπου:
750 γρμ. κάστανα, ακαθάριστα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
350 γραμμάρια νερό (για την συνταγή)
Αρκετό νερό για το βράσιμο των κάστανων
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι, εναλακτικά καλό κονιάκ

Εκτέλεση: 
Βάζουμε τα κάστανα με το αλάτι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που να τα καλύπτει καλά, και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν, και με ένα μαχαιράκι τα καθαρίζουμε καλά από την φλούδα τους, να μείνει η ψύχα καθαρή.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 350 γραμμάρια νερό, με τα 500 γρμ. ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, σχίζουμε το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος, και παίρνουμε τα σποράκια, τα βάζουμε στο νερό μαζί και το φασολάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ¾ του σιροπιού στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα, και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας πιάσει. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε καλά, και γεμίζουμε όπως είναι καυτή τα αποστειρωμένα βάζα, μέχρι εκεί που αρχίζει να βιδώνει το καπάκι. Κλείνουμε καλά, και την αφήνουμε γυρνώντας τα βάζα ανάποδα, να κρυώσει. Διατηρείται για αρκετούς μήνες σε δροσερό, και ξηρό

Για τη γκανάς:
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
150 γρμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη

Εκτέλεση:
1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2.Προσθέτουμε το ρούμι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. 
3.Σε άλλο μπολ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα κάστανο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. 
4.Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί.
5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
6.Αφήνουμε να κρυώσει και γλασσάρουμε με μια γκανάς σοκολάτας της αρεσκείας μας την οποία τη φτιάχνουμε ως εξής: 
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα σε μια κατσαρόλα, αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα.