Υλικά

  • 400 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 130 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο και καβουρδισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • βανίλια
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 30 γρ. ανθόνερο
  • 600 γρ. αλεύρι
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μίξερ  με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.) Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.  Συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ομογενοποιημένη ζύμη .και προσθέτουμε το ανθόνερο.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς 20-25 γρ.  τον καθένα. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 160οC για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.