Υλικά

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι  καστανή ζάχαρη
3 κ.γ κανέλα
3 κ.γ τζίντζερ
1 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι μελάσα
 

Οδηγίες:
 
1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο και μαύρη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
2. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά πρώτα, στη συνέχεια, τα αυγά και τη μελάσα. Μειώστε την ταχύτητα
3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς  C  .Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα
6. Κόψτε τα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τοποθετήστε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
7. Καταψύξτε τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.
8. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν  12 έως 14 λεπτά. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
syntagesgiapaidia.blogspot.com