Υλικά 

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 150γρ μανιτάρια σε φέτες και σοταρισμένα ελαφρά
  • 120γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 180γρ κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών, αφού τα έχετε χτυπήσει πρώτα.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα το χαμ, τα τυριά και τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα μέσα.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά