Υλικά

  • 4 φλυντζάνια γάλα
  • 2/3 φλυντζάνι της ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 8 κρόκους αυγών
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1  βανίλια
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • Σιρόπι καραμέλας για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

 

Εκτέλεση

  1.  Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5΄.
  2. Στο μεταξύ σπάστε τα αυγά και κρατείστε μόνο τους κρόκους. Βάλτε τους σε ένα μπολ με δύο κουταλιές ζάχαρης και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε.
  3.  Σιγά σιγά ρίχνετε το μείγμα του αυγού στο ζεστό γάλα, τη βανίλια και το στικ κανέλας, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 8-10΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το στικ κανέλας.
  4. Βάλτε την κρέμα σε ένα μπόλ ή πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά μπολάκια και αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετείστε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και λίγο πριν τη σερβίρετε πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προαιρετικά με σιρόπι καραμέλας.