Υλικά
  • 1 πακέτο (400 γρ.) ταλιατέλες
  • 1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε και κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνω με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτω το κρεμμύδι αι το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει). Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτω το νερό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά 
για 15 – 20 λεπτά.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύω απαλά.

Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύω για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα. Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.