Υλικά:
2 πατάτες
20γρ. βούτυρο
Πάπρικα, αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίστε, πλύντε και σκουπίστε τις πατάτες. Τρίψτε τις στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά. Κάψτε το μισό βούτυρο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την τριμμένη πατάτα, ανακατέψτε καλά για να πάει παντού το βούτυρο και πιέστε δυνατά με τη σπάτουλα για να ενωθούν όλα μαζί.
Μόλις η τηγανίτα ψηθεί (θα πάρει χρυσό χρώμα), σκεπάστε με ένα πιάτο και αναποδογυρίστε την. Ξαναρίξτε την τηγανίτα στο τηγάνι και ψήστε την με τον ίδιο τρόπο και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε και για τη δεύτερη τηγανίτα τα ίδια βήματα. Πασπαλίστε με πάπρικα και σερβίρετε.