Γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά. Μελέτη προηγούμενων χρόνων που έχει δημοσιευτεί στο Journal Hypertension έδειξε ότι τα προϊόντα αυτά μειώνουν τον κίνδυνο υπέρτασης και ότι το ασβέστιο που περιέχουν «μαλακώνει» τα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζει την πίεσή τους, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.

Αν βρίσκεστε γενικότερα σε πρόγραμμα διατροφής που κρατάει τα λιπαρά χαμηλά, δοκιμάστε να του προσθέσετε αποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, τυρί κότειτζ κ.ο.κ. μειώνοντας την υπέρμετρη κατανάλωση βουτύρου, πλήρους γάλακτος και γενικά γαλακτοκομικών που τα λιπαρά τους φτάνουν στα ύψη.