Υλικά

Σουπιές 1 κιλό

Σπανάκι 1/2 κιλό

Φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι ψιλοκομμένο

Άνιθο 1/2 ματσάκι

Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Νερό 2 ποτήρια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές καλά,αδειάζουμε το εσωτερικό και ξεπλένουμε καλά το μελάνι. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 μεγάλο φλυτζάνι ελαιόλαδο , κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια και τις σοτάρουμε στο λάδι . Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι , τον άνιθο , αλάτι-πιπέρι , τις ντομάτες και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά. Πλένουμε καλά το σπανάκι , το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και μόλις δούμε ότι οι σουπιές έχουν βράσει καλά και έχουν πιεί το ζουμί τους προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά.