Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου

6 φέτες μπέϊκον

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι θυμάρι

2 κουταλιές κονιάκ

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 φλυντζάνι παρμεζάνα 

1/4 φλυντζανιού φρυγανιά

1 ασπράδι αυγού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε το κοτόπουλο και το στραγγίζετε. Το ψιλοκόβετε και το σοτάρετε με λίγο λάδι. Προσθέτετε το μπέϊκον, το σκόρδο και τα ανακατεύετε για 5 λεπτά. ρίχνετε το θυμάρι, λίγο αλάτι και τα σβήνετε με το κονιάκι. Ρίχνετε λίγο νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει. Προσθέτετε τις πιπεριές (στραγγισμένες). τι τυρί, τη φρυγανιά, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψί Νο. 24 και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας έτσι, ώστε  να καλύψει και τα πλαϊνά. Απλώνετε το μείγμα του κοτόπουλου, βάζετε το δεύτερο φύλλο, ενώνοντας τις άκρες. Αλείφετε τη σφολιάτα με το ασπράδι. που έχετε κτυπήσει.

Ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 C για ακόμα 10 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί απο το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.