Υλικά


500 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο

500 γρμ. κιμά χοιρινό

1  ντομάτα τριμμένη

2 κουταλάκια μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

1 αυγό

Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση


1/2  κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές ελσιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 κρόκο αυγού

3 κουταλιές παρμεζάνα

4 κουταλιές ψίχα ψωμιού

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Εκτέλεση


Βάζετε το κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτετε την ντομάτα, τη  μουστάρδα. το σκόρδο, το αυγό χτυπημένο με μιά κουταλιά νερό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά και πλάθετε στρογγυλά μπιφτέκια.

Για τη γέμιση. Ζεματάτε  λίγο το σπανάκι και το στραγγίζετε , το σοτάρετε με λίγο λάδι και το βάζετε σε ένα μπώλ και προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμμένο, τον κρόκο του αυγού, την παρμεζάνα, την ψίχα του ψωμιού, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.

Μοιράζετε στα μισά μπιφτέκια τη γέμιση, αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο 2 εκ. Βάζετε τα υπόλοιπα μπιφτέκια, πιέζοντας ελαφρά τις άκρες ώστε να ενωθούν.

Ψήνετε τα πιφτέκια στο γκρίλ του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.