Υλικά:

  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
  • 3 αυγά
  • λίγο λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας
  • ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτό.
  3. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό.
  4. Αφήνουμε τα σουτζουκάκια για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.

 

Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.

Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα αλλα και στον φούρνο.

Όσο για την φρυγανιά μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς. Καλή επιτυχία!

Μυστικά  διατροφολόγου :

Περιορίστε τα ζωικά λιπαρά της συνταγής χρησιμοποιώντας κιμά από άπαχα κομμάτια κρέας και προτιμήστε το μαγείρεμα στο φούρνο