Υλικά

500 γρμ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες

500 γρμ. κρέμα γάλακτος 

6 ασπράδια 

200 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

400 γρμ. μαρέγκες (ζαχαροπλαστείου) 

3 κ.. σούπας ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

 

Κόβετε 300 γρ. από τις φράουλες σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Σε ένα άλλο μπώλ  χτυπάτε τα ασπράδια  μαρέγκα. Ζεσταίνετε  τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και φτιάξετε ένα σιρόπι.  Προσθέτε το σιρόπι στην μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά και χτυπάτε λίγο ακόμη με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε στη μαρέγκα  τη σαντιγί και τις θρυμματισμένες μαρέγκες  και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, με ανάλαφρες κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Τοποθετείστε ένα  ταψί  22 – 24 εκ. σε μια μεγάλη πιατέλα, στην οποία έχετε στρώσει λαδόκολλα.  Αδειάστε  στο ταψί το μείγμα  και τοποθετείστε στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρισμα, πολτοποιείστε  στο μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και φτιάξετε  μια απλή σάλτσα φράουλας. Βγάζετε την Πάβλοβα από την κατάψυξη, την κόβετε σε κομμάτια και περιχύνετε κάθε κομμάτι με λίγη από τη σάλτσα φράουλας.