Έρευνα στο Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έδειξε ότι  τα άτομα που έτρωγαν μία μερίδα (περίπου 9 καρύδια) σχεδόν καθημερινά για περίπου έξι εβδομάδες είχαν λιγότερο αγχωτική αντίδραση δηλαδή μικρότερη αλλαγή στην πίεση και στον καρδιακό παλμό από όσους δεν κατανάλωναν καρύδια. Τα καρύδια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα  ο οργανισμός να διαχειρίζεται καλύτερα την ένταση. Εντάξτε τα στην καθημερινή σας διατροφή όπως σε σαλάτες, δημητριακά ή σαν ενδιάμεσο σνακ).