Υλικά

1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. φέτα τριμμένη
1 αβγό
6 λιαστές τομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλάκι σούπας  βασιλικό
λίγο μαύρο πιπέρι, αλάτι
1 κομμάτι σφολιάτα

 

Κόβουμε σε φέτες τη μελιτζάνα και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι για 30-60 λεπτά να ξεπικρίσουν.

Κάνουμε το ίδιο σε ξεχωριστό στραγγιστήρι με το κολοκυθάκι.

Τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν.

Στο μπλέντερ χτυπάμε τη μισή φέτα με το αβγό.

Στρώνουμε τη σφολιάτα μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες (απ’ αυτές που ανοίγουν τα τοιχώματα) και τρυπάμε την επιφάνεια παντού με ένα πιρούνι. 

Βάζουμε να ψηθεί για 20 λεπτά.

Απλώνουμε στη συνέχεια το μείγμα της φέτας και του αβγού στην επιφάνεια.

Στρώνουμε το κρεμμύδι και τη λιαστή τομάτα από πάνω και στη συνέχεια, εναλλάξ, τις ροδέλες της μελιτζάνας και του κολοκυθιού.

Πασπαλίζουμε  με πιπέρι και βασιλικό και προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα.

Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.