ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ κανταΐφι
  • 200 γρ βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα

  • 650 ml γάλα (δυόμιση ποτήρια του νερού)
  • 150 γρ ζάχαρη (μισό ποτήρι +4 κ.σ)
  • 60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 112 γρ σιμιγδάλι (μισό ποτήρι +2 κ.σ)

Για το σιρόπι

  • 3 φλυντζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυντζάνια νερό

Για το γαρνίρισμα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • φιστίκια αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεμπερδεύουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι
  • Το περιχύνουμε με το βούτυρο
  • Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει 40-45 λεπτά
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει για 5 λεπτά 
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήση
  • Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βούτυρο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια ,ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι ομοιόμορφα
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και γαρνίρουμε το κανταΐφι