Υλικά

Για 8-12 άτομα

Μείγμα σοκολάτας

1/2  βούτυρο ανάλατο

225 γραμμάρια κουβερτουρα γάλακτος (1 1/2 φλυντζάνι)

1 1/2 φλυντζάνι  ζάχαρη

4 αυγά  

1 1/4 φλυντζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 φακελάκι βανίλια  ή 1 κουταλάκι υγρή βανίλια

1 φλυντζάνι κομμένα καρύδια

Μείγμα κρέμας τυριού

1/2  βούτυρο ανάλατο

6 κουταλιές κρέμα τυριού

2 αυγά

1/2 φλυντζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε (μπεν μαρί) ανακατεύετε καλά το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν τελείως.
Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε το αλεύρι, τη βανίλια,το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια και ανακατεύετε ξανά. 
Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ταψί – διαστάσεων 38εκ. επί 26 εκ. περίπου – αφού πρώτα το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα , το βούτυρο, τα αυγά, τη  βανίλια και το αλεύρι.Με ένα κουτάλι βάζετε  το μείγμα σε όλο το ταψί, πάνω από τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σχηματίζετε λευκές γραμμές.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει προτού το κόψετε σε κομμάτια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν τελείως.
Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε ξανά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό πυρέξ – διαστάσεων 18εκ. επί 28 εκ. περίπου – αφού πρώτα το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσουν. Με ένα κουτάλι χύνετε τυχαία το μείγμα σε όλο το πυρεξ, πάνω από τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σχηματίζετε λευκές γραμμές.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει προτού το κόψετε σε κομμάτια.